Poziv mladim pjesnicima

27.12.2017
KAJKAVSKO SPRAVIŠČE, društvo za širenje i unapređivanje

znanosti i umjetnosti

ČASOPIS KAJ

Ilica 34 – 10000 Zagreb

Tel./faks: 01/48-33-743
Broj: 137-D/2017.

 

 

SREDNJIM  ŠKOLAMA RH – stalnim sudionicama Kajevih natječaja
Ravnateljima /ravnateljicama, mentorima

Poštovani, poštovane,

zahvaljujući i ovim putem na dosadašnjoj uzornoj i kontinuiranoj suradnji, slobodni smo Vas ponovno podsjetiti i pozvati na: 14. natječaj za kajkavske I 7. NATJEČAJ ZA ČAKAVSKE književne radove učenika srednjih škola RH. Kao što znate, raspisali su ga, u dva roka – unutar programa JEZIČNICA KAJKAVIANA (radionica za mlade) – časopis Kaj i njegov nakladnik Kajkavsko spravišče (spravišče = sabor) iz Zagreba. Taj tradicionalni natječaj Kaja, časopisa za književnost, umjetnost, kulturu (koji već 50. godište redovito izlazi u Zagrebu) želi pridonijeti sustavnijem poticanju mladenačke srednjoškolske kreativnosti na materinskom jeziku. Tekst natječaja - zajedno s najbolja 33 kaj & ča rada s prošloga (13. i 6.) naječaja - objavljen je u Kajevu dvobroju 1-2/2017. S osobitim zadovoljstvom napominjemo kako su Školske novine iz toga dvobroja u dva navrata objavile izbore radova, i to posebno kajkavskih i posebno čakavskih. Prema najavljenoj koncepciji Školskih novina, takva će se suradnja nastaviti i u vezi s najnovijim Kajevim natječajem.

Sa žalošću Vas izvješćujemo da je iznenada preminuo predsjednik našega povjerenstva za srednjoškolske literarne radove †prof. dr.sc. Joža Skok, nestor hrvatske kajkavijane, antologičar, autor brojnih čitanki, među ostalim, dugogodišnji urednik Radosti i jedan od urednika časopisa Kaj.

                                                           ***

Iz objektivnih i racionalnih razloga (zimski praznici /blagdani) drugi rok za slanje radova s 21. prosinca 2017. produžuje se do 16. veljače 2018. Radove slati na ovaj e-mail: bozica.kaj@gmail.com, ili redovitom poštom na adresu: ČASOPIS KAJ, Ilica 34 – 10000 Zagreb.

 

Podsjećamo na uvjete Natječaja:

Natjecati se (ravnopravno u oba natječaja: kajkavskom i čakavskom) mogu učenici svih srednjih škola Republike Hrvatske, svaki s najviše po pet (5) poetskih i pet (5) proznih kajkavskih /čakavskih literarnih ostvarenja (opseg  proze – do 3 kartice).

Kao što možete zaključiti, još uvijek utvrđujemo najbolji datum 2. natječajnog  roka - nastojeći se prilagoditi obvezama škola. Stoga, bili bismo Vam zahvalni kad biste nam i sami sugerirali najprimjerenije natječajne rokove - u skladu s kalendarom Vaših obaveza.

Ukoliko ste već poslali učeničke radove, želite li, možete dodatno slati i nove (sve do 16. veljače 2018.!). Stručno povjerenstvo  sukcesivno prikuplja i ocjenjuje pristigle radove, a najbolji će biti nagrađeni objavom u časopisu Kaj.

Nadamo se i dalje dobrom odazivu učenika i požrtvovnih mentora Vaše škole!


 (Podsjetnik na natječaj i njegove uvjete, kao i kopiju objavljenih radova u Kaju 1-2/2017. s prošloga natječaja, te kopije članaka /izbora naših natječajnih kajkavskih i čakavskih radova u dva broja Školskih novina prilažemo, skenirano, u privitku.)


Veseleći se suradnji, pozdravljamo Vas.

Za časopis Kaj:
Božica Pažur, gl. i odg. urednica                                              Dr. sc. Ivo Kalinski, urednik

 

Datoteke uz članak
Skolske novine -natjecaj SKOLE - CA radovi 1.14 MB
Skolske novine -natjecaj SKOLE - Kajk. radovi 1.24 MB
SKOLE - rezultati 13. i 6.kaj-ca natjec. KAJ_1_2.2017_49_74str 249.51 kB

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica