Riječ predsjednika Vijeća učenika ETŠ-a

Fotografije uz članak 1
05.02.2018
Vijeće učenika Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, najviše je predstavničko tijelo svih učenika, stoga mi je čast i zadovoljstvo predstavljati svoje kolege i školu u Vijeću učenika Međimurske županije (VUMŽ) kojem sam i predsjednik te u Nacionalnom vijeću učenika Republike Hrvatske (NVURH).

U ETŠ-u se već godinama održavaju sjednice vijeća učenika i iz generacije u generaciju dolaze novi učenici koji svojim radom doprinose boljem položaju učenika u školi i u društvu. Nastavljamo promicati interese naših učenika i nastojimo da njihovo mišljenje dopre i do ostalih institucija.

Na prvoj sjednici Vijeća učenika Međimurske županije koja se održala 18.siječnja 2018. predstavljen je program rada kojim želim potaknuti svoje kolege da osvijeste poteškoće današnjeg društva, da budu senzibilizirani te da žele promjenu u društvu u kojem jesmo. Kao veliki problem ističem društvene mreže koje potiču međuvršnjačko nasilje i smatram da je na to potrebno staviti veliki uskličnik i boriti se protiv toga. Također želio bih pridati veću važnost strukovnom obrazovanju te se izboriti za bolji položaj učenika u strukovnom obrazovanju. Pritom mislim na veću konkurentnost na tržištu rada, na postizanju boljih rezultata na državnoj maturi i upisima na fakultet. Cilj mog programa jest poboljšati položaj učenika u školi, potaknuti kolege da unose nove ideje i promjene koje će pridonijeti poboljšanju odgojno-obrazovnog sustava i boljem razumijevanju mladih u tom sustavu. Želim se izboriti za bolje sutra jer svijet ostaje na nama!

Sretan sam i ponosan što sam učenik škole kao što je Ekonomska i trgovačka škola Čakovec. Dokaz njene vrijednosti su brojna priznanja koja smo stekli i koja nastavljamo osvajati. Nadam se da će generacija koju zastupam biti još bolja i uspješnija od prethodnih. Svim učenicima koji planiraju upis u našu školu želim poručiti da neće nimalo zažaliti što se tiče kvalitete obrazovanja, ali niti što se tiče samog druženja.

Sven Kraljić 3.G

 

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica