​ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO – NOVE KOMPETENCIJE KOMERCIJALISTA“

Fotografije uz članak 5
10.05.2016
ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO – NOVE KOMPETENCIJE KOMERCIJALISTA“

U utorak  10. svibnja 2016. održana je završna konferencija projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“  u dvorani Visoke tehničke škole u Bjelovaru .

Pregled tijeka i rezultata projekta iznijela je voditeljica projekta Nataša Vibiral. Svoja iskustva prisutnima je predočila uz brojne fotografije tijeka projekta i osoba uključenih u njega. Istaknula je svoje zadovoljstvo suradnjom s partnerima te mnogobrojnim dobrim i pozitivnim ishodima među kojima su oblikovani kurikulum za zanimanje komercijalist koji uključuje sadržaje iz društvenog poduzetništva, priručnik za nastavnike, obrazovni video materijali, aplikacija za izradu poslovnog plana, a prije svega stručno usavršavanje u području društvenog poduzetništva svih uključenih u projekt.

Budući da su učenici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar, Srednje škole „Ivan Seljanec" Križevci, Srednje škole Koprivnica i naše Ekonomske i trgovačke škole Čakovec,  izrađivali poslovne planove s elementima društvenog poduzetništva, na konferenciji su predstavnici timova održali trominutne prezentacije o svojim poduzetničkim idejama koje su osmislili. Povjerenstvo za ocjenjivanje učeničkih prezentacija ocijenilo je uspješnost timova, a priznanja je predstavnicima uručio profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Marko Kolaković.

Naše učenice, Paula Lajtman, Ines Bestijanić  iz 3. k razreda i Norberta Kuqi iz 4. k razreda izradile su poslovni plan s elementima društvenog poduzetništva „Međimurski lonec – prvi restoran koji zapošljava osobe s invaliditetom u Međimurju“.

Paula Lajtman iz 3. k razreda prezentirala je poslovnu ideju u Bjelovaru te su učenice osvojile diplomu za financijski najodrživiju ideju poslovnog plana iz područja društvenog poduzetništva.

U samoj izradi poslovnog plana učenicima su pomagale mentorice,  profesorice ekonomske grupe predmeta Ivana Borković Novak i Tatjana Frančić-Mikulić.

Nastavne materijale koji su nastali u ovom projektu predstavila je voditeljica radne skupine za izradu kurikuluma društvenog poduzetništva Ornela Malogorski. Istaknula je da je u pripremi i izradi svih materijala od iznimnog značenja bila uloga savjetnika za društveno poduzetništvo - Sanje Ostroški i Teodora Petričevića iz CEDRE Čakovec, savjetnice za izradu kurikuluma Majde Fajdetić, kao i angažman svih partnera te nastavnika Komercijalne i trgovačke škole uključenih u oblikovanje obrazovnih video materijala.

Na samom kraju predstavljena je aplikacija za izradu poslovnih planova koju je pojasnila Sanja Papić, suradnica za financije i javnu nabavu u projektu, koja je uz računalne stručnjake Visoke tehničke škole sudjelovala u izradi ove aplikacije svojim kompetencijama iz područja ekonomije. Aplikacija je prilagođena učenicima kako bi im se olakšalo planiranje i osmišljavanje poduzetničkih ideja, a svi zainteresirani moći će je preuzeti s mrežnih stranica Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar.

Konferencija je završila druženjem sudionika uz zakusku i osvježenje.

Tatjana Frančić-Mikulić

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica