​„Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ – Sveti Martin na Muri

Fotografije uz članak 1
18.02.2016
„Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ – Sveti Martin na Muri

Provedba projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ nastavljena je u Svetom Martinu na Muri od 16. do 18. veljače 2016. godine. Provedba projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ čiji je nositelj Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, a koji se provodi od svibnja 2015. godine nastavljena je u Svetom Martinu na Muri od 16. do 18. veljače 2016. godine. U ovom predivnom međimurskom podneblju održana su 4 modula edukacije za nastavnike. Sudjelovali su nastavnici ekonomske grupe predmeta Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar kao nositelji projekta te nastavnici škola partnera Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Srednje škole Koprivnica i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. U prvom modulu edukacije bavili smo se trendovima na tržištu rada u Republici Hrvatskoj, nezaposlenošću i zapošljavanju komercijalista kao i važnim kompetencijama komercijalista. Saznali smo puno zanimljivih informacija i novosti zahvaljujući odličnoj predavačici, stručnjakinji za tržište rada i politike zapošljavanja Tatjani Delić.

U drugom modulu svoja iskustva i znanja s nama je podijelio naš savjetnik za kurikulum društvenog poduzetništva u ovom projektu Teo Petričević  koji je inače nezavisni savjetnik, trener, društveni poduzetnik i stručnjak za eko-društveno poduzetništvo s više od deset godina poduzetničkog i predavačkog iskustva. Teo je govorio o društvenom poduzetništvu općenito, o društvenom poduzetništvu u RH i u Europi te nas upoznao s brojnim primjerima društvenog poduzetništva, ali s posebnim naglaskom na primjere naših partnera u projektu: Socijalne zadruge HUMANA NOVA, Socijalne zadruge PRUŽIMO RUKE i Društvenog poduzeća HEDONA d.o.o.

Treći i četvrti modul bio je posvećen konceptu programa temeljenog na ishodima učenja, formuliranju ishoda učenja, metodama poučavanja temeljenim na ishodima učenja te praćenju i ocjenjivanju učenika. Cilj ovog modula bio je povezati didaktičko-metodička znanja s praktičnim nastavnim radom u planiranju nastave i pripremanju za odgojno-obrazovni proces, upoznati koncept programa temeljenog na ishodima učenja, potaknuti kritičko promišljati koncept programa i odgojno-obrazovne ciljeve suvremene nastave, razvijati stručne i profesionalne kompetencije te potaknuti potrebu za trajnim stručnim usavršavanjem i unaprjeđivanjem vlastitog odgojno-obrazovnog rada. Ovaj modul vodile su viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje u mirovini mr. sc. Majda Fajdetić i stručna suradnica pedagoginja savjetnica Ornela Malogorski.

Evaluacija ove edukacije ukazuje na visoko zadovoljstvo svih sudionika sadržajima, kvalitetom i jasnoćom, prezentacijskim vještinama predavača, korisnošću teme, odgovorima na pitanja sudionika, ali i općim zadovoljstvom radionica. Voditeljica projekta, ravnateljica Nataša Vibiral istaknula je zadovoljstvo realizacijom svih planiranih aktivnosti, a sudionici projekta nastavljaju raditi na završavanju priručnika društvenog poduzetništva, pripremi multimedijskih materijala za nastavu te poslovnog plana u računalnom obliku kao i pripremom posljednje edukacije u koju ćemo na temelju motivacijskih pisama uključiti učenike svih škola sudionica projekta. Biti će to prilika da učenici sudjeluju u pilotiranju svih napravljenih materijala kako bismo dobili povratnu informaciju te unaprijedili kurikulum.

 

  http://ss-koprivnica.skole.hr/upload/ss-koprivnica/images/newsimg/973/DSC_0275.JPG

 

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica