Projekt „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“

Fotografije uz članak 3
07.07.2015
Ekonomska i trgovačka škola Čakovec sudjeluje kao partner škola u projektu „Socijalno poduzetništvo-nove kompetencije komercijalista“,a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i  traje do 26. 05. 2016. godine.

Iz naše Ekonomske i trgovačke škole u Partnersko vijeće imenovana je ravnateljica škole Bosiljka Vinković-Kukolić, a koordinatorica projekta je profesorica Tatjana Frančić-Mikulić. 

Iz Međimurske  županije  u Partnersko  vijeće  imenovan je Branko Sušec, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije, a iz Socijalne zadruge Humana Nova upravitelj zadruge Ivan Božić.

U velikoj dvorani Veleučilišta u Bjelovaru održana je 1. srpnja uvodna konferencija projekta koji provodi Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar kao glavni nositelj projekta, a osim naše škole sudjeluju i ostali partneri - Srednja škola Koprivnica, Srednja škola Ivan Seljanec Križevci, Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara, Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca, Hedonad.o.o iz Križevaca te Studentski poduzetnički inkubator Sveučilišta u Zagrebu.

Svrha projekta je  modernizirati postojeći strukovni kurikulum za zanimanje komercijalist s naglaskom na socijalno i društveno poduzetništvo, uvođenjem suvremenih i inovativnih procesa, sadržaja, metoda i aktivnosti s ciljem stjecanja relevantnih kompetencija učenika srednjih strukovnih škola i povećanja njihove zapošljivosti.

Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru programa Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada, koji je objavilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, u iznosu 849.073,11 kn.

U sklopu projekta modernizirat će se nastavni predmet Poduzetništvo u 3. i 4. razredu programa Komercijalist  temama vezanima za socijalno poduzetništvo, provodit će se edukacija za 15 nastavnika i 15 učenika, a eksperimentalno će se izvoditi u tri županije, Bjelovarsko-bilogorskoj, Koprivničko-križevačkoj i našoj Međimurskoj županiji.

Tatjana Frančić-Mikulić, prof. mentor

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica