IZ EKONOMSKE I TRGOVAČKE ŠKOLE ČAKOVEC U EUROPSKU UNIJU

Fotografije uz članak 1
16.09.2013

Ova školska godina za mr. Dunju Siročić, profesoricu engleskog jezika u našoj školi započela je u Ujedinjenom Kraljevstvu, točnije u Portsmouthu. U okviru Programa za cjeloživotno učenje (podprogram Comenius) Agencije za mobilnost i programe EU koji financira Europska unija mr. Siročić, prof. ostvarila je pravo na dodjelu financijske potpore za stručno usavršavanje pa je,zahvaljujući tome, od 10. do 18. kolovoza sudjelovala u aktivnostima stručnog usavršavanja iz metodike nastave engleskog jezika pod naslovom Using New Technologies in Language Learning & Motivation for Learning & Learning-to-Learn Skills. Sudionici seminara, nastavnici engleskog jezika iz dvanaest zemalja Europske unije – Austrije, Belgije, Grčke, Njemačke, Španjolske, Mađarske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Švedske, Latvije i Hrvatske, proučavali su razne pristupe uporabi modernih tehnologija u nastavi (npr. uporaba izvora s interneta u nastavi, web 2.0 alati u nastavi, uporaba računala za izradu nastavnih materijala i slično).

Osim znanja prikupljenih na seminaru, najvrjedniji dio aktivnosti zasigurno je i upoznavanje britanske kulture i civilizacije i uspostavljanje kontakata s nastavnicima iz drugih europskih zemalja i upoznavanje s njihovim sustavom obrazovanja i načinom rada. Sljedeći korak je povezivanje učenika Ekonomske i trgovačke škole s učenicima iz Grčke, Španjolske i Rumunjske s čijim je nastavnicama naša profesorica već osmislila aktivnosti koje će učenici provoditi na engleskom jeziku.

Na slici: sudionici stručnog usavršavanja, nastavnici engleskog jezika s organizatoricom Gayani Senaratne ispred katedrale u Winchesteru.

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica