Učenici i profesorice ETŠ-a na radnom sastanku u Turskoj

27.10.2014

UČENICI I PROFESORICE EKONOMSKE I TRGOVAČKE ŠKOLE POSJETILI TURSKU

U Turskoj su od 19. do 26. listopada, u sklopu Comenius projekta ACTIVE koji se bavi neverbalnom komunikacijom, a za čiju su realizaciju sredstva osigurana  iz europskih fondova prijavom na natječaj Agencije za mobilnost, učenici i  profesorice ETŠ-a sudjelovali na radnom sastanku.  Michelle Mesarić, Ana Marija Gregur, Petra Žišković, Tomislava Remenar, Ines Oreški, Vivian Bister, Matej Kralj i Dominik Krištofić pod vodstvom koordinatorice  projekta, Tanje Skoliber Požgaj, prof. i  profesorica Dunje Siročić, prof., i Ivane Borković Novak, prof. posjetili su gradić Ahmetli u turskoj pokrajini Manisa. Profesori i učenici gimnazije u Ahmetliju priredili su im srdačan doček i pokazali što znači gostoljubivost. Naši su učenici imali priliku izbliza proučiti način života u  Turskoj s obzirom na to da su bili smješteni u obiteljima domaćina. Lokalna zajednica također se uključila u projekt te je organiziran susret s gradonačelnikom i županom.

Kako je radni zadatak bio vezan uz verbalnu i neverbalnu komunikaciju prilikom prijave za posao, učenici su uvježbali razgovor za posao te su na održanim radionicama raspravljali o sličnostima i razlikama među državama sudionicama. Naime, osim domaćina i Hrvatske, radnom su sastanku prisustvovali učenici i profesori iz Bugarske i Italije. Domaćini su organizirali posjet u tvrtku Polinas u gradu Manisi gdje su djelatnici tvrtke održali predavanje o tome kako se treba pripremiti za razgovor za posao te objasnili na što oni obraćaju pozornost prilikom zapošljavanja novih djelatnika. Osim radnog dijela, gostima se pružila prilika upoznati se s dijelom povijesnog i kulturnog naslijeđa tog dijela Turske pa je organiziran posjet gradu Izmiru i značajnom arheološkom lokalitetu, antičkom gradu Efezu, koji je bio glavni grad i središte rimske pokrajine Male Azije te nešto manjem lokalitetu Sardesu koji je bio glavni grad drevne kraljevine Lidije.

Sljedeći i završni radni sastanak projekta održat će se u Poljskoj, u svibnju 2015. godine gdje će se sastati sve zemlje sudionice projekta – Bugarska, Rumunjska, Italija, Turska, Francuska (prekooceanski teritorij Reunion) i naši predstavnici Hrvatske.

 

 

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica