Ema Novak, maturirala 16.6.2011., smjer komercijalist

O svom srednjoškolskom obrazovanju….

U ETŠ-u sam sve četiri godine bila odličan učenik, učila sam redovito za svaki predmet (za neke više, za neke manje), pisala zadaće, rješavala zadatke, pohađala natjecanja i izrađivala seminare. Svaki profesor u školi me, svojim ozbiljnim pristupom radu, ohrabrivao u mojoj namjeri da uspješno završim srednju školu, trudio se da dobro objasni gradivo i uvijek dodatno pomogao učenicima. U 3. razredu počela je velika strka oko državne mature pa se svaki sat vrtio oko priprema na kojima su profesori dodatno objašnjavali i ponavljali sve već naučeno gradivo, ali i ono novo. Dodatne pripreme za maturu nisu mi trebale jer sam bila odličan učenik, a i profesori su me svojim trudom dovoljno dobro pripremili za maturu.

O svom studiranju…..

Nakon što smo završili četverogodišnje školovanje, upisala sam Ekonomiku poduzetništva na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Krenuvši na fakultet, shvatila sam koliko mi je ETŠ pomogao u savladavanju nekih osnova iz ekonomskog, pravnog i trgovačkog područja i time olakšao studiranje na fakultetu koji i nije baš jednostavan. Naravno, predznanje matematike i informatike uvelike je olakšalo rješavanje problema na faksu, a i znanje hrvatskog jezika ima svoj doprinos u mojim seminarima i preglednim radovima.

Kako sam nakon četiri godine školovanja stekla vjerne i dobre prijatelje u profesorima, nastojim s njima još uvijek biti u dobrim odnosima. Znam da, kad imam neki problem na faksu, uvijek mogu doći do svojih starih profesora i da mi oni neće okrenuti leđa.

Za kraj poruka učenicima ETŠ-a: još ste dovoljno mladi da ne znate cijeniti svoju školu i svoje profesore. Vjerujte mi, znam kako je to jer sam i ja bila na vašem mjestu. Smatrate da su profesori dosadni, da vas „maltretiraju“ i gnjave bez veze, čak i da vam kradu vaše slobodno vrijeme. Svi smo mi tako mislili do kraja četvrtog razreda. Tek sad, kad smo odrasli i krenuli u život (neki na fakultet, neki na posao) shvatili smo da nas profesori nisu bez razloga tjerali na učenje. Njihov trening i „drilanje“ pomoglo je većini mojih suučenika i meni da upišemo najbolje fakultete u Hrvatskoj (neki čak i u inozemstvu), da ih prolazimo bez pola muke i da jednog dana postanemo ne samo vrhunski stručnjaci u svom području, već i bolji ljudi. Zahvalna sam svojim profesorima na njihovom trudu i radu zbog kojeg ću jednog dana puno lakše uspjeti u životu. Stoga vam svima želim uspješno školovanje i puno sreće nakon srednje škole.

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica