Dodjela nagrade Rotary kluba Čakovec

Fotografije uz članak 7
19.06.2018
Rotary klub Čakovec je osnovan 1997. godine na inicijativu Ivana Sklepića.  Temeljne životne odrednice rotarijanaca sažete su u Statutu koji ističe da je svrha rotarijanskog pokreta „spremnost pomagati u svakodnevnom životu“, a ta se spremnost ostvaruje „njegovanjem prijateljstva i služenjem drugima“. Rotarijanci promiču najviše i najvrednije ljudske vrijednosti, nastoje unijeti red tamo gdje vlada netolerancija, nesnošljivost ili neprijateljstvo. 

Zaista je teško nabrojiti sve aktivnosti rotarijanaca ili odvojiti one najljepše  i najplemenitije. U posljednjih nekoliko godina nekoliko puta su darivali dječji vrtić Cipelica u Čakovcu, čakovečki Caritas, organizirali humanitarni teniski turnir, osigurali čakovečkom odjelu pedijatrije najbolju tehnologiju i omogućili terapijsko jahanje bolesnoj djeci.

Svake godine nagrađuju najbolje učenike završnih razreda srednjih škola. Učenik se mora isticati postignućima na natjecanjima, zalaganjem, odličnim uspjehom i uzornim vladanjem. 

Ove je godine dobitnica Rotary nagrade bila Lidia Vinković, učenica ekonomske gimnazije. Najbolje maturante nagrađuje se na prigodnoj svečanosti. Na svečanosti prisutni su roditelji laureata, njihovi razrednici i ravnatelji. Uz novčanu nagradu, najboljim maturantima uručuje se plaketa i diploma Rotary kluba. Od osnutka pa do danas, Rotary klub je nagradio 86 srednjoškolaca.


Čestitke nagrađenim učenicima i hvala Rotary klubu!

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica