​Tribina ČČ: Nije bila Peta, bila je Deveta

Fotografije uz članak 9
10.04.2017

U četvrtak 30.3.2017. moji prijatelji i ja posjetili smo Centar za kulturu Čakovec.

Sve je započelo kada smo se u 19:55 našli ispred Centra za kulturu. Prije nego što smo ušli, snimili smo jednu zajedničku fotografiju. Predstava „Nije bila Peta, bila je Deveta" započela je u 20:07. U njoj su glumila tri glumca iz zagrebačkog gradskog kazališta Komedija Mila Elegović, Igor Mešin i Zlatko Ožbolt. Radnja je bila vrlo zanimljiva i smiješna. Glumci su obavili dobar posao. Nakon završetka, sva publika je bila oduševljena. Tijekom predstave, najviše me se dojmila glumica Mila Elegović, u predstavi takozvana Eva. Najbolje me je nasmijala i savršeno odglumila svoju ulogu. Igor Mešin i Zlatko Ožbolt također su uspjeli nasmijati mene, moje prijatelje pa tako i cijelu publiku. Završetak me je malo iznenadio jer nisam očekivala takav kraj.

Predstava je trajala do 21:37. Ovo je bila fenomenalna večer, a glumci još bolji. Na kraju Evina sprovoda, nije svirala Peta Beethovenova simfonija, nego Deveta i po tome je ova predstava dobila naziv.

Karla Horvat, 1. UR


U četvrtak 30.3.2017. u 20 sati u Centru za kulturu Čakovec gledali smo predstavu "Nije bila peta bila je deveta". U komediji su glumila tri poznata glumca. Igor Mešin glumio je Brunu, Zlatko Ožbolt glumio je Marija, a Mila Elegović glumila je Evu. Tema komedije je ljubavni trokut. Komedija je započeta scenom na plaži s Evom i Brunom. Nakon što su se upoznali, Bruno je doživio nesreću i završio u ludnici. Bilo je u zatvoru zbog Evine krivnje. Eva se nakon svih tih događaja zaljubila u Brunu i htjela je da on ubije njezinoga supruga Marija. Na kraju predstave Mario i  Bruno ubijaju Evu i postaju najbolji prijatelji. Komedija mi se baš nije svidjela no, svidjelo mi se to što je prijateljstvo pobijedilo ljubomoru i varanje.

Ana Kocijan 1.UR30. ožujka 2017. godine učenici su posjetili Centar za kulturu u Čakovcu. Glumci zagrebačkog gradskog kazališta Komedija izveli su komediju "Nije bila peta bila je deveta"(naslov originala: Non era la quinta,era la nona). Redatelj je Damir Mađarić, scenografkinja Marta Crnobrnja, kostimografkinja Marija Šarić Ban, autor glazbe Dinko Appelt.

Komedija premijerno postavlja tekst suvremenog talijanskog dramatičara rumunjskog podrijetla Alde Nicolaja. Uloge su utjelovili Mila Elegović kao Eva, Igor Mešin kao Bruno te Zlatko Ožbolt kao Mario. Do izražaja dolazi autorov smisao za crni humor, grotesku i brojne komične situacije.

Komedija mi se svidjela zbog niza prizora. Njih troje se naizmjence vole i mrze, zbližuju i udaljuju, na razne načine tipične  komedije koja obiluje crnim humorom.

Jana Bedić, 1. UR

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica