Osvrt na komediju „Pokopaj me nježno“

Fotografije uz članak 2
14.12.2017
Osvrt na komediju „Pokopaj me nježno“

Povodom Dana smijeha u Centru za kulturu Čakovec. Kerekesh teatar za nas je u četvrtak 7.prosinca u 20:00h pripremio njihovu najnoviju komediju koja se bavi deficitarnim zanimanjem – grobarima. U selu Strahlinec otvoreno je novo pogrebno poduzeće i mrtvačnica „Pokopaj me nježno“, a direktor tog poduzeća bio je Puh. Uz njegovog pomoćnika Mišaka, na javni natječaj za posao javili su se: Meho Puzić, Izmet Haljimi, Robert Fotić i gluhonijemi Miljenko Pavelić. Samo oni su se javili za posao pa su ga tako i dobili. Smislili su nov i jedinstven način ispraćanje preminulog, plesom anđela koji je bio i najsmješniji dio komedije. Igralli su: Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Krešaurek, Mijo Pavelko. Tekst i režiju osmislio je Ljubomir Kerekeš. Ovo je bila uvjerljivo najbolja komedija koju sam gledao. Preporučio bih je svim uzrastima kojima obećavam sat i pol uzastopnog smijanja. Kerekesh teatar iznenađuje svakom novom komedijom koja je bolja od prethodne. Način na koji oni predstavljaju svoje komedije ostavlja gledatelje jednostavno bez teksta i naravno u suzama od silnog smijanja. Svaka čast Kerekesh teatru na domišljatosti, komičnoj i realističnoj izvedbi, jednostavno rečeno, ostavili su me bez teksta. Volim komedije, posebice kada glume Ljubomir i Jan Kerekeš.

 Aleksandar Barlović, 4.g


            „Kerekesh Teatar“ je umjetnička organizacija. Trenutno imaju osam predstva

za odrasle i jednu za mlade. Ljubomir Kerekeš autor je većine tekstova, a režirao je svih devet. 7. prosinca 2017. godine u Centru za kulturu u Čakovcu gledali smo predstavu „Pokopaj me nježno“.

             „Pokopaj me nježno“ najnovija je komedija Kerekesh Teatra koja se bavi

zanimanjem grobara. U predstavi su glumci koji su poznati po zanimljivim i smiješnim predstavama: Ljubomir i Jan Kerekeš, Draško Zidar, Goran Koši, Matko Knešavrek i Mijo Pavelko. U predstavi se govori o direktoru Puhu koji je u selu Strahlinec otvorio pogrebno poduzeće i mrtvačnicu „Pokopaj mje nježno“. Glavni grobar Miška je nakon javnog natječaja dobio još četiri kolege, a to su bili: Bosanac Meho Puzić, Albanac slastičar Izmet Haljimi, fizioterapeut Robert Fotić i gluhonjemi Miljenko Pavelić. Nakon upoznavanja počele su pripreme za prvi sprovod koji će odraditi timski. Najzanimljiviji, ali i najsmješniji dio je kada su glumci na pozornicu izašli u bijelim haljinama i krilima i izgledali poput anđela. To je bio trenutak kada je predstava privukla najveću pozornost jer nitko nije očekivao takvu kreativnost redatelja i takav izgled glumaca. Svaki se glumac koristio materinskim jezikom, ali puno su se koristili i vulgarizmima. Osim govora u ovoj predstavi mogli smo primijetiti i znakovni jezik kojim se koristio gluhonjemi Miljenko. Predstava je privukla velik broj gledatelja pa je zbog velike zainteresiranosti održana i u subotu.

               Predstavu bih preporučila svima koji se vole smijati i zabavljati. Ovom predstavom

zajamčena vam je dobra zabava i novo iskustvo. Imala sam priliku pogledati predstavu „Krtice“ Kerekesh Teatra koja je bila vrhunska. Nadam se da ću imati priliku pogledati više njihovih predstava jer su me „Krtice“ i „Pokopaj me nježno“ oduševile.

 

Lana Vuković, 4.g

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica