Kino za mlade

Fotografije uz članak 2
12.10.2017
U petak, 6.10.2017. posjetili smo Centar za kulturu Čakovec. Prikazivao se film "Raspjevana ulica". Film govori o odrastanju, glazbi i pravoj ljubavi. Redatelj filma je John Carney. 

Na početku Connor napušta privatnu školu i mora se preseliti u javnu, u Dublin. U školi je usamljen i svi se grozno ponašaju  prema njemu. Profesor ga maltretira. Njegovi roditelji su blizu rastave. Connor ima starijeg brata opsjednutog glazbom te mu je on jedini pravi prijatelj. Connor se zaljubio u djevojku koju svi pokušaju zavesti. Pozvao ju je da glumi u spotu njegova benda. No, on zapravo nije imao bend te ga je odlučio osnovati i okupiti članove. Bio je spreman sve učiniti za ljubav.

Film mi se svidio te bih ga svima preporučila. Govori o današnjim problemima u obitelji i odnosima između ljudi.

Kristina Čanadi, 2. ur

 

U petak, 6.10.2017. u Centru za kulturu Čakovec navečer smo u svoje slobodno vrijeme mogli pogledati film Raspjevana ulica.

Radnja filma događa se u 80-im godinama. Obitelj je zbog recesije morala živjeti skromnije te su sina Connora iz privatne škole morali preseliti u javnu školu. Zbog drugog okruženja nije imao prijatelje, osim brata koji je bio uz njega. Misterioznu djevojku je pokušao zavesti na način da glumi u videospotu njegova benda kojeg je osnovao.

Film je bio zanimljiv. Odnosi između glumaca dobro su prikazani.

Lara Zobić, 2.ur

 

6. listopada pogledala sam film Raspjevana ulica sa svojim prijateljicama iz razreda. Film dolazi iz Irske i snimljen je 2016. godine. Prikazan je na tribini „Kino za mlade“ na koju odlazimo s profesoricom Senkom Sklepić.

U romantičnoj mjuzikl-drami redatelj Carney se vraća u rodni kraj Dublin i snima toplu priču o odrastanju i potrazi za identitetom, s plesnom glazbom ludih 80-ih. Petnaestogodišnji Conor nam prikazuje stvarne probleme današnjeg svijeta (rastava roditelja, prelazak u kršćansku školu zbog nedostatka novca). Kad je ugledao misterioznu djevojku na igralištu, poželio je da ona glumi u spotovima njegovog benda. Iako bend nije imao, upoznao je dečke te ga je osnovao. Njegov brat mu je bio jako velika podrška. Uz njegovu pomoć na kraju filma pobjegao je u London sa svojom voljenom. Njihova romansa dokaz je prave ljubavi i dokazuje nam da se za pravu ljubav treba boriti. Ovaj film je jako poučan te nam pokazuje kako ništa nije nemoguće.

Uz velik broj dobivenih nagrada, ovaj film postaje film koji bi svaki tinejdžer morao pogledati. Pravi primjer je lošeg i dobrog društva te nam na kraju pokazuje kako ljubav nema granica.

Ema Novak, 2.ht

 

 

Kino za mlade posjećujemo s profesoricom Senkom Sklepić u slobodno vrijeme.

U petak 6.10.2017. u 18:00 sati gledali smo film „Raspjevana ulica“. Prije početka filma voditeljica je pozdravila sve učenike raznih škola. Voditeljica nas je također pozvala i na radionicu u utorak. Na početku filma prikazuje se kriza mnogih obitelji, ali ponajviše problemi Connorove obitelji. Connora jako zanima glazba. Jednog dana upoznaje prvog prijatelja u novoj školi. Nakon škole ugleda predivnu misterioznu djevojku kojoj se predstavlja kao član glazbenog benda. Njoj se svidi njegov glas i daje mu broj da ju nazove kad bude snimao spot. Connor osnuje bend s novim prijateljima. Na kraju filma Connor i njegova djevojka odlaze u Englesku uz pomoć njegova brata. Bez obzira na sve probleme Connor i njegovi prijatelji zabavljaju se. U filu ima dosta humora. Film je zanimljiv. Namijenjen je tinejdžerima. Sviđa mi se što bez obzira na probleme ima zabave i humora. Preporučila bih ovaj film svim mladima.

Nensi Jagec, 2.ur

 

U petak 6. listopada 2017. godine otišli smo u Centar za kulturu Čakovec i odgledali igrani, glazbeni, Irski film Raspjevana ulica redatelja Johna Carneya (prema priči Simona Carmodya). Film mi se svidio zato što pokazuje realne odnose mladih prema odraslima, glazbi, vršnjacima, roditeljima, školi, ljubavi i ovisnostima. Koriste žargon tinejdžera iako je vrijeme radnje 80-e i mjesto radnje Irska, ništa se nije promijenilo pa sam sve razumjela. Glazba u filmu mi se najviše svidjela zato što su se pjesme činile jednostavne, ali su imale snažnu poruku kako u filmu tako i izvan okvira filma.

Mia Varga, 2.ur

 

 

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica