Stručna ekskurzija završnih razreda ETŠ-a u Graz

Fotografije uz članak 5
04.10.2017
STRUČNA EKSKUZIJA NA MEĐUNARODNI JESENSKI SAJAM U GRAZ GRAZERHERBSTMESSE  28.9.2017. – 2.10.2017.

 

U ponedjeljak 02. listopada 2017. godine  učenici završnih razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec posjetili su Međunarodni jesenski sajam u Grazu„Grazerherbstmesse“,u vidu stručne ekskurzije, sukladno Školskom kurikulumu šk.god.2017./2018.

 

Učenici su po dolasku u Graz pod stručnim vodstvom turističkog vodiča razgledali kulturno – povijesne znamenitosti grada: Landhaushof, najljepše renesansno dvorište Austrije, ulicu Herrengasse, glavni trg Hauptplatz s Gradskom vijećnicom, katedralu, mauzolej Frederika III, Operu.

Dio učenika otišlo je na Schlossberg do tornja sa satom gdje su uživali u nezaboravnoj panorami Graza. Nakon obilaska grada uživali su u jednosatnom slobodnom vlastitom programu u centru grada, a zatim su posjetili sajam „Grazerherbstmesse“.

 

„Grazerherbstmesse“ je najveći i najdugovječniji austrijski sajam namijenjen širokoj publici, a ove godine se održavao od 28. rujna do 2. listopada.

Mnogo izlagača predstavilo je svoje proizvode i usluge iz područja graditeljstva, vozila i opreme za vozila, zdravlja i wellnessa, gastronomije, kućanskih potrepština, odjevnih predmeta i obuće.

Tijekom obilaska učenici su mogli degustirati različite proizvode, slušati predavanja o izradi,korisnosti i uporabi određenih proizvoda ili usluga, postavljati pitanja, prikupljati informacije i reklamne materijale, raditi bilješke koje će koristiti pri izradi izvještaja i osvrta ili slikovnog prikaza na posjećeni sajam na strukovnim predmetima u cilju povezivanja nastavnog sadržaja s realnim primjerima iz prakse.

 

Cilj stručne ekskurzije je bio povećanje poduzetničkih kompetencija, promocija poduzetničke kulture među učenicima te usvajanje poduzetničkih principa i znanja povezanih s nastavnim sadržajima već odslušanih nastavnih predmeta u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec.

Aktiv ekonomista ETŠ-a se zahvaljuje svim roditeljima učenika na  podršci koju pružaju u nastojanju ostvarivanja ciljeva ove stručne ekskurzije u kojoj, što povratno doznajemo, naši učenici uživaju, druže se i uče.

 

Marina Branilović, prof.

Aktiv ekonomista

 

 

 

 

 

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica