Tribina ČČ: Ćiro

  1. travnja 2017. u 20 sati

Satiričko kazalište Kerempuh

Antonio Gabelić & Tarik Filipović


Osvrti učenika na predstavu „Ćiro“

U četvrtak 27.4.2017. učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec posjetili su tribnu ČČ. Gledali smo predstavu „Ćiro“, najnoviji autorski hit Tarika Filipovića.

Predstavu „Ćiro“ autorski potpisuju Tarik Filipović i Antonio Gabelić, iako je jedini glumac Tarik Filipović. Glavni producent predstave je Tomislav Kašljević. U središtu pažnje cjelokupne predstave je naša jedinstvena nogometna ikona, Ćiro Blažević uz čije se ime veže velik broj asocijacija i anegdota. Ličnost Ćire Blaževića, pravim imenom Miroslav Blažević, inspirirala je Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim da publici da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali 1998. na SP u Francuskoj. Osim glumački i redateljski, Tarik Filipović predstvau potpisuje scenografski te je zajedno s Ćirom Blaževićem sudjelovao u odabiru glazbe.

Predstavu bih preporučio svima koji žele nasmijati i koji žele čuti angdote i zgode iz života našeg legendarnog Miroslava Ćire Blaževića.


Toni Varga, 3. g         

 

 

 

27.4.2017. u 20 sati u Centru za kulturu Čakovec odigrala se predstava „Ćiro“ – autorski hit Tarika Filipovića. Osim što je Tarik redatelj ujedno igra glavnu i jedinu ulogu, jednog jedinog i vrhunskog trenera Miroslava „Ćire“ Blaževića.

Sviđa mi se Tarikov humor i na neki način divim Tariku jer imitirati nekog 80 minuta sigurno nije lak zadatak. Odlučili smo nakon predstave osobno upoznati Tarika te malo porazgovarati i zabilježiti fotografijom. Predstavu preporučujem svakom tko se želi nasmijati i saznati nešto više o „Ćiri“.

Ivan Glavina, 3. g

 

 

U četvrtak, 27. travnja 2017. godine, učenici Ekonomske i trgovačke škole pogledali su predstavu "Ćiro" , autorsko djelo glumca Tarika Filipovića. Predstava je održana u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 20.00 sati.

"Ćiro" je monodrama, a inspiraciju je slavni hrvatski glumac pronašao od poznatog tzv. "trenera svih trenera" Ćire Blazevića. Tarik Filipović je u predstavi ispričao životnu priču slavnog trenera oponašajući njegovu intonaciju, geste, a osobito mimiku. Ispričao je razne anegdote i dosad nepoznate detalje iz Ćirova života. Glumac je vlastiti nastup sam režirao, a tekst je sastavio s Antonijom Gabelićem. Cijela predstava odvija se na istom mjestu, u parku gdje glumac sjedi na klupi i intervjuira sam sebe. Iako je predstava trajala sat i pol, duhovit i šarmantan Tarik, svojim je glumačkim sposobnostima uspio publiku održati napetu i dobro raspoloženu sve do kraja. Oduševljenje i svu pozornost publike uspio je pridobiti smiješnim vicevima, šalama te govoreći strane jezike.

Predstava je izazvala oduševljenje publike u Čakovcu, glumac je nagrađen velikim pljeskom. Iako je nakon predstave već bilo kasno, nismo propustili priliku za slikanje sa slavnim hrvatskim glumcem koji je i nakon sat i pol glume našao priliku našaliti se s nama.

Anda Pintarić, 3. gU Centru za kulturu Čakovec, Tribina ČČ, danas smo gledali monodramu „Ćiro” u režiji i izvedbi Tarika Filipovića iz Satiričkog kazališta Kerempuh.

Predstava govori o životu nogometnog trenera Ćire Blaževića, njegovim dogodovštinama i iskustvima. Dočarava nam način na koji razmišlja ovaj jedinstveni, duhoviti, strastveni i kako mnogi kažu karizmatični nogometni trener. Govori o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu – nogometu. Gluma je odlična. Predstava ni u jednom trenutku nije dosadna. Humor osvaja, ima puno „fora“ i životnih istina koje Ćiro prenosi na svoj osebujan način.  Scenografija je jednostavna.

 

Meni se predstava i interpretacija svidjela „na prvu loptu“.

Zaključno, da citiram Ćiru, „sine moj“ predstavu „Ćiro“  preporučujem svakome tko voli nogomet i neponovljivog Ćiru Blaževića, čak ako niste  ljubitelj nogometa i ne zanima vas Ćiro Blažević. Pogledajte jer je zabavna  i uživat ćete.

 

Pripremila: Edita Trstenjak, 1.HT