Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki - Bjelovar

Fotografije uz članak 4
13.03.2013

U srijedu, 13. ožujka učenici vježbeničkih tvrtki Pinocchio, Extraline i Crosport  Ekonomke i trgovačke škole Čakovec sudjelovali su na 6. Međužupanijskom sajmu vježbeničkih tvrtki u Bjelovaru.

U organizaciji Komercijalno trgovačke škole i Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar na sajmu je sudjelovalo 25 vježbeničkih tvrtki iz Bjelovara, Kutine, Daruvara, Velike Gorice, Dugog Sela i Čakovca.

Sajam je svečano otvorio direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj, a nazočna je bila i delegacija iz Republike Poljske i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport prof. Andrea Prugovečki Klepac.

Vježbenička tvrtka je fiktivna učenička tvrtka koja pridonosi razvijanju poduzetničkih vještina kod učenika radeći na principu stvarne tvrtke i posluje na fiktivnom tržištu s ostalim vježbeničkim tvrtkama. Učenici na osnovi usvojenih znanja i vještina otvaraju vježbeničke tvrtke kroz čije poslovanje stječu praktična iskustva i različite poslovne vještine.

Sajam vježbeničkih tvrtki kruna je poslovanja učenika u fiktivnim tvrtkama, a učenike je za sajamsko poslovanje pripremala prof. Tatjana Frančić-Mikulić.

Vještine poslovnog pregovaranja, prezentacijske sposobnosti i kreativnost u uređenju štandova svojih tvrtki pokazali su učenici 3. i 4. razreda smjera ekonomist.

Vježbeničku tvrtku Crosport d.o.o.,  tvrtku za prodaju sportske odjeće predstavljali su učenici 4.a i 4.c. razreda – Laura Pintar, Janja Habuš i Mate Maglov.

Učenici 3.c. razreda Elena David, Magdalena Škvorc i Mateo Podgorski prezentirali  su tekstilne proizvode tvrtke Extraline d.o.o.

Poslovnu suradnju s mnogim tvrtkama na sajmu ostvarile su i učenice 3.b. razreda Lorena Koščak, Karmen Hamer i Klaudija Antolović predstavnice tvrtke Pinocchio d.o.o. koja se bavi prodajom pletenog namještaja, jedne od prvih osnovanih vježbeničkih tvrtki  Ekonomske i trgovačke škole Čakovec.

Tatjana Frančić-Mikulić, prof.

Facebook

Prezentacija škole

Fotogalerija

Naše slobodno vrijeme

Knjižnica